Nuffnang Ads

Mohd. Razib & Azizah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 8, 2013

Kota Kinabalu Trip - Part 1

Assalamualaikum..

hmm..sangat teringin nak update la pasal trip to KK on last January tapi sampai sudah tak sempat nak update. katenye..hihi.. so harini nak cerite sikit2 la pasal trip to KK tu...gamba pun xbanyak and tak sempat nak hanta kedai pun. ape lagi nak upload.haha,...since day 1 pegi sane hari tu cume upload via fb and instagram je..tu pun asik duk kene tegur ngan en. suami sbb manjang pegang henponnnnn je katenye..haha. ok..lets start!




Flight Ticket - kami booked ticket flight dah setahun ok!semua gara2 nakkan tambang murah air asia ler...haha ..see!since may 2011 kot ;p

Kami ke sane 5 orang..macam biase la adik ipaq aka bff aku tu mesti ade.hihi..saya, husband, bed, boy n anaknya qisya..total air flight ticket kami semua rm660 pegi dan pulang. ok kan? berbaloi kan? murah kan? haa..ok. terima kasih air asia walaupun mcm naik bas. haha.ala..sekejap je pun...

nak jadikan cerite, disebabkan nak tiket murah kan so pegi pun malam..balik pun malam. 

Bertolak pergi 10 Jan 2013 - 9.25pm
Bertolak balik 14 Jan 2013 - 8.10pm

Kesian kan? ;p hihihii..paling kesian mestilah kat baby kan..die tak berapa selesa. kalau tau mesti dah pilih sit vip utk si bed n si kenit qisya tu..huhu



Penginapan - beberapa minggu before ke sane, saya dah sibuk2 carik tempat penginapan kat sane. google2, survey2, tengok2 blog org yang dah ke sane, akhirnya saya decide duk kat KK je. mula2 ingat nak bermalam 1 malam kat Kundasanng ke, tp mcm piki2 balik, xpela kot..malas nak pindah2..so saya pun membooking Promenade Service Apartment yang harganya agak murah! serious!ok la jugak kan..cume agak tertipu ingatkan ade bath tub, bolehlah si kenit qisya tu main2 air nnt rupe2nye xde..hmm..eh tu kan nak masukkan dalam entry lain kan?oopps!hahaterpecah rahsie plak. 



untuk kos penginapan, kami mem'booking' 2 unit studio suite kat promenade service apartment untuk 4 hari 3 malam, total lebih kurang harga tiket jugak RM626. ok la jugak kan? kan??

Checked in 11 Jan 2013 - 2.00pm
Checked out 14 Jan 2013 - 2.00pm 

Oklah!

sumber : google (bukan gamba sebenar kereta tu..hihi)

sewa kereta - haaa...yang ni best sikit. saye dah carik2, google2 serta buat mcm2 nak dapatkan kereta. tp macam mahallll je nak sewe. sume range rm 130++ tu pun kancil je kot. ingat nak selese sikit la sbb pikirkan jalan jauh ke kundasang yang nak amek mase 2 jam dari kk dengan bawa budak kecik tu..so akhirnya en. suami dapat meng'contact' sahabatnye yg kat sane..die mule2 dapatkan kelisa utk sewa rm80 per day. last minute kereta habis n dapatla kami kereta myvi yang sewanya rm100 per day. ok la!kalau through agent sewe ketera tu saye tanye untuk myvi adalah rm150~160 per day!ke aku yang xpandai carik?hahaha..ok!selesai hal kereta!

kami sewe kereta tu untuk 4hari jugak. rugik!bile pikir2 balik better sewa kereta time nak ke tempat jauh2 je..sbb apartment yg kitorang sewe kat kk, dekat ngan pasar, dekat ngan semuanya..but its ok. dah lepas pun!hahaa..so total kos sewa kereta RM400 disitu!



ok!malas pulak nak mengayat. sambung kemudian la ye.so ni saya bg itenarary kos untuk saye kesane (untuk 4+1 orang la ye)

Air Flight Ticket : RM660/5 = RM132/person (pergi balik)
Penginapan : RM626/2 unit studio suite/ = RM313/ 4Hari 3Malam yee...
Transportation : RM400/4hari

Total: RM1,686.00 untuk ticket+penginapan+transport untuk 4 orang dewasa dan seorang kanak2 ke? infant lagi kot..

mahal tak??

ok. next entry nanti saye bgtau mane tempat yang kitorang pegi ye! =)

Assalamualaikum!

~AzizahSamson~






No comments:

Post a Comment