Nuffnang Ads

Mohd. Razib & Azizah

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 23, 2011

Garden Time ~ The Curve

 tempat yg cantik...best kalau nak dating ngan hubby nih!nnati nak ajak die la..time ni sbb sub-con belanje sempena project dah handover...

ni je menu yg sempat di'capture'...yg lain xsempat dah kene bedal!

 ni menu syok sendiri namenye.. =)

haaa...semuanye best.haha... =)

Tuesday, June 21, 2011

Rabu Tak Terkate2..

Lunch Hour @ Asam Pedas Mimpi Muor, Mutiara Damansara..Bestt!!



Asam Pedas Ikan Merah

Asam Pedas Ikan Pari

Asam Pedas Kepala Ikan Semilang

Friday, June 17, 2011

Dinner Untuk Suami Terchenta :: Grilled Chicken Wing??ade ke??

Assalamualaikum... dah lame tak update blog kite...hehe..nak update pasal menu dinner untuk en. suami..hmmm..suke3!alkisahnye, semalam memang hari yang sangat bosan ok...since site office ku dah diroboh kab dimusnahkan dek kerana project pun dah handover!**sepatutnye happy la kan,.project dah handover tapi nape ntah.hehehe**mujur petang tu ade la aktiviti di mane director nak jumpe all engineers kat kompeni ni...hehe..xsangke la kami2 ni dah seniorita.lame juge dah keje, tp ade ke kelebihannye??hahahai!

petang, before balik umah tetibe je pikir nak masak dinner utk en. suami..alololoo..terus jalan ke tesco..mujur dekat kan...opis sementare kat basement 2.hari2 duk tayang muke kat mc donalds je.nyampah kot depa kat kite.hahaha...

sementare berjalan pikir3, nak beli ape. then pilih ::
1. marinated chicken wing **sebab drumstick dah habis** 2 ketul,
2. beli fries sikit,
3. beli brocolli sikit,
4. then nampak gravy sauce yg tinggal bancuh je ngan air panas.hahah...senang!

sampai umah, en. suami dah sampai dulu.aiseyyy...konon nak siapkan before die balik **mane tau kan die balik lewat ke** rupe2 nye die menang dulu.heh! sementare en. suami berkemas2 stor kami yg barangnye masyaAllah..masih berpintal2.haha...tolong2 die pasang rak kejap then i terus masak. kejap je...sbb sume bahan dah readymade.hauhauhauuu =)

ini die, grilled  chicken wing untuk santapan makan malam bersame suami terrrrrCHENTA!


yes!even xla sedap mane kan tp habis licin.hehee..lebiuuuuuu =)
(^o^)/

Tuesday, June 7, 2011

berhijrah?

Alhamdulillah..
hati amat senang sekali. almaklumlah..dah pindah ke rumah yg baru **rumah sewa ya..hehe**belum beli rumah lagi.. =) lokasi bg sy startegik utk kami suami isteri pegi bekerja...sebab sy bekerja di mutiara damansara, **akan berpindah ke kota damansara** sedangkan suami tercinta bekerja di putrajaya..>>utara..selatan<

ye. memang rumah yg sebelum ini kami duduki amat la selesa sekali. tak. bukan sekali. tapi berkali-kali.hehe. bertempat di presint 11, putrajaya..sangat tinggi iaitu tingkat 10..tapi ade pengangkutan naik laju = lift!haha..tapi, amatlah tinggi kos perjalanan utk sy pergi bekerja..minyak+tol+yang penting MASA.hmmm...

rumah yg baru kami huni terletak di saujana putra. bukan 2 tingkat atau 3 tingkat. malah ade 4 tingkat..hehe..besar kan? ;p dan sewanya pun amat murah. yg penting, sy keluar rumah terus ke highway, easy acces utk pergi bekerja... =) tol?kurang rm2 dr sebelum ni tau!pegi balik save rm4.hmmm ;p

sebenarnya, sy sangat la xsampai hati nak biarkan en, suami pergi bekerja jauh..memandangkan die menunggang kuda hitamnya yg tidak berbumbung..bimbang akan kesihatan nye nnt bila masa hujan panas.. :( tapi...mcm mana pula kami nak menyimpan utk masa depan anak2, bile rumah yg disewa agak tinggi harganya n kos penangkutan juga tinggi>?hmmm...sy juga xmau membebankan die... :(

sangat beruntung mempunyai seorang suami yg bernama mohd. razib abd samad...terime kasih abg sbb pindah ke rumah yg lebih memudahkan sy sebenarnya...sangat2 terima kasih.xtau nak cakap mcm mane.nak nagess!huhuu :'(

penghijrahan kami xla sejauh mane...lebih kurang 20km dr kedudukan rumah asal.hehe..mudah2an Allah akan memberi kami rezeki yg melimpah ruah selepas ini..amin...ya Rabbal Alamin... =)






Monday, June 6, 2011

Bila Buat Kerje Tapi Tak Serious!

Nak tau ape jadi kalau kite buat keje tapi tak serious?memang bahaye penyakit ni ye incik2 n puan2...haihh...

cerite mcm ni...hari jumaat haritu ptg lepas balik je dr keje terus balik my MIL hometown kat Melaka...best memg best...letih jgn cakap. nak cakap mcm mane lagi...i letih makan!asik2 makan...je. dari melake ke muar ke melake ke melake..dan akhirnye i kekenyangan...same jugak la ngan encik suami i tu...sampaikan die kate hari ni perut die penuh lagi. aik??hehe...bini die jgn cakap la..memg sgt rajin...rajin makan!hehe

ha...berbalik kepade topik asal..bende yg membuatkan i tak boleh fokus kerje hari ni adalah:
1. penat kot..mlm td sampai putrajaya kul 1..dari melake kul 8.30mlm..jem nak gile gaban z belah due!haa...amek ko..kan kene jem nape x bawak t\roti kannn...hehe

2. xde mood. memang manjang xde mood nak keje skrg. sbb?bace entry terdahulu.hahah

3. rindu ngan en. suami.haahha!sah!!memang la ko gedik kan jija..hehe..yela..dapat cuti 2hari ngan die kan..xdapat g honeymoon, dapat balik kg pun jadi la... ;)

ok...ni die keje2 yg xberpaedah yg i buat. tp yg bagusnye, i dah pandai edit gamba sikit2...yahuuuu!!

 haa...ape?ingat i tak boleh ade SETEM KAHWIN i sendri??hehehe
 gedik tak??agak2 en. suami bace ke blog i ni?? =p
everyday i love u... =)

okie dokie..nak balik lah!nak pindah umah baru..**umah sewe okehh** =)
dadaaaa