Nuffnang Ads

Mohd. Razib & Azizah

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 31, 2011

Mode : Cinta Di Mana-mana.. ;p pelisss lah!gedikk

Assalamualaikum...kawan2 semue..**cehhh..budget ramai yg bace belog kau la kannnn** hehehe.. ;)

hari rabu?hmmm...cepat eh mase berlalu..kan...xsaba nak balik kg hubby minggu ni..ehh?? =) nak tau cerite??ade cite sgt best **bagi i la kan..org lain xtau la..hehe

a. semalam en. suami sgt la baik hati **tapi memang sy sgt bertuah ade suami yg sgt baik hati itu...tau! hehe. i balik umah semalam xla lewat sgt...sbb kuar opis kul 5.15..**sorry boss, buat mase skrg memg i selalu balik awal..nak luangkan mase byk utk family.bulehh??sorryy** sampai umah dalam kul 6++..baru sampai gate je dah bau something!eh??en. suami tengah masak ke??huhuu...terharu+happy+sangat2 sayang+tak terkate..bukan je masak, baju pun dah siap bersidai..aduhai..mase ni rase nak nanges!yelaa...isteri die br balik, umah dah setel..kesian pun ade gak, sampai nye hati isteri die biarkan suami die buat sume..ehhh...bukan..bukan i yg sengaje biar die buat..tp i tahu, die sgt ikhlas dgn keje2 tu..jadi i kene ambik ikhtibar, n jangan amek kesempatan ke atas kebaikan suami i..so, paham2 la wahai diri sendiri ehh..**i love u so much abg!! muah1000x!!heheheeee




ok...yg ni tibe2 kuar dari tajuk. sad story :(
b. harini kene ade inspection utk check defects kat site ngan consultant...tp i dengar berite sedih, my architect mc lagi sbb bleeding.yeke?aduhaii...i rase mcm salah pulak sbb die mc just after the day we go through inspection at site..from basement b2 to level 3!fuhhh...adekah aku yg bersalah bwk die jalan site??ya Allah..mintak2 xde ape yg buruk berlaku kat die ya Allah....

ok la..nnt sambung balik. tibe2 out of ideass..
see ya! =)

cube click sini ya~



Monday, May 30, 2011

Cobaan Resepi 1 : Kuih Cara!

Beberape minggu yang lalu, weekend @puncak alam since my PIL ade duk kat umah sista kat sane..then memg everyweek **boleh dikatekan i n my hubby pegi ke sane..ade le sekali due tu cube buat kuih care ni,.1stly tengok kat blog cik nadya sbb die memg sgt berbakat memasak..then i pun cube la,,cari2 resepi dapat n try..boleh la..xla sesedap mane kot i buat..hihi...tp kalau u ol nak try ape salahnye...mudah n senang je!

bahan2
2 cawan tepung gandum
1 cawan santan
2 biji telur
1/2 sudu kecil pewarne hijau & esen pandan **i gune daun pandan**
sedikit garam
air **kalau pekat sgt tambah air**
gula - untuk inti

care2
campur semua bahan kecuali gula. i senang, blend je..hihi..kalau pekat sgt tambah air sikit2..sbb kalau terlalu pekat nanti kuih jadi keras.tp jgn sampai terlalu cair pulak ehh..nnt melekat pulak pada acuan.

panaskan acuan atas dapur je...api kecil..then sapu minyak sikit..lebih sedap gune daun pandan. wangi sikit...

bile acuan dah pasan, tuang perlahan2..then masukkan 1/3 sudu kecil gula ke atasnye..tutup ngan tudung periuk..

ok..dah siap... =)

selamat  mencube!





mould yg i gune kecik sgt...so memg comel2 je...better cr yg besar sikit... =)

Wednesday, May 25, 2011

Mode : Tak Boleh Belahhh :'(

Hari ni hari khamis. ye, hari khamis..so what?haha..pagi2 lagi mood okeh sgt2 la..mcm biase, sy memg sangat bersyukur mempunya seorang suami yg amat menghiburkan hati.pagi2 lagi die dah buat sy tersenyum..malah bukan tersenyum, tergelak boleh, tergolek boleh..mane tidaknye, kaki buli!hhaahah..tapi sy happy..ade je care die nak buat sy ketawe..hehe..

tapi,,lain pulak tibe di ofis..disebalik nye, ade yg tersirat dalam hati. arghhh...hati..jgn la ikutkan sgt..ikutkan hati kelak mati!kenape mesti ade sang hitam jika sang putih amat menyenangkan??ececeeehh..bermadah helah pulak kite...hehe..entahla...maybe sy yg terlalu ikutkan perasaan..atau sy yg terlalu ikutkan gerak syaitan?nauzubillah...ya Allah..kurniakan kepadaku iman yg teguh, sabar yg kuat..moge aku tidak tergolong bersama org2 yg tidak diredhai olehmu ya Allah...

Cube kite renung2kan sebab ape mood kite jadi xelok??
1. maybe sebab kite terlalu letih?yeke...betulke sy letih?kot la...mlm td sy buat kek coklat moist tempahan mama farisya untuk jualan sempena hari sejuta belie..hehe...try market nampak... ;p
2. maybe sebab kite pegi keje, tp xde mood nak keje..ehhh...tak la..xkan la nak berkepit ngan hubby 24jam..die pun rimas nnt..die pun nak keje jugak...hehe
3. maybe nawaitu kite salah. hmmm...cube sy pikr2 balik ape nawaitu mase kuar umah pagi tadi..oopppsss...lupe bc bismillah la tu...manusie2...syaitan jugak yg tepuk tangan...
4. niat tak nak carik rezeki yg halal mase masuk opis td?hmmm...lupe kot...sbb sy memg ade sedikit perasaan tak suke ngan boss sy ituuu...hahahaa...haaa...kan dah jumpe penyebab. so, mulai harini, ikutkan saje ape yg die suruh..tapi..hati berkate " die tu sgt bossy..suruh itu ,,ini,,jap2 tanye..mcm la kite tak tau buat keje,simple2 pun nak suruh kite jugak..byk issue yg penting kite xtau..sume bende die nak buat..kite disuruh buat bende yg remeh..pastu itu pun nak cek jugak..byk buang mase..kan best boss yg dulu..die percaye keje kite...die sgt memahami..hmmm...tu la kamu azizah!memilih kot..boss pun nak pilih..mcm la kamu tu best employee ever!pigi dahhh... ;p

ok. full stop!dah tau nape mood tak baik kan..bukan sehari...hari2 tau!asal masuk opis je terus mcm2 pikir. melalut2 sampai bende lain pun terlibat. itulah..pikir2kan ye..sendri mau ingat ye wahai diri sendri..hihihi...

orait...dah masuk lunch hr. tp xlapar pun...rindu suami. rase mcm nak balik masak lunch untuk die..nak lunch same2..tp apekandaye...sy di mutiara damansara...die di putrajaya..hehe..malam je la..

ehhh...jap2.nak promote sikit kek coklat moist yg mlm td buat..

boleh click SINI
dan boleh click SINI juge
SINI pun boleh click jugak!

hehehe...

till then.,bubbyee =)

MENARIK  HARI INI!!

Friday, May 20, 2011

Ketinggalan... =)

Assalamualaikum... =)

Nak dijadikan cerite, saye ni bukan la blogger tegar yg selalu update blog kannn...sume pun suke suki je buat..asal boleh...haha

tu la...malas n bute IT sikit..hehe..pastu tengok blog org lain mcm best!nak la jugak update iotu ini...try n error sane sini..baru la saye ni tau..hehe...selame ni asik la gune old features utk upload gamba..org kate senang je..saye kate susah la..kene upload satu-satu..aik?mane silap nye kan...rupe2nye ,memg sah la saye ni bute IT..dah terang2 ade new features kann..adoiyaiii...

so hari ni dgn banggenye, i dah berjaye mengupdate diri sndri n blog i...hahaha**gelak sakan!

yess!yess!! leh upload gamba banyak2 dahhh.... hihihihii.... =)



haaaa...kan dah nak top pulak. gamba2 ngan en. suami =)

Monday, May 16, 2011

belum ade cerite..

Tibe2 mood sedih harini..then nak taruk gamba ngan hubby biar hati jadi hepi..moge Allah murahkan rezeki kami..amin....


i love u dear!