Nuffnang Ads

Mohd. Razib & Azizah

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 18, 2011

Monday

I need holiday!
tq.




Saturday, August 20, 2011

Bisnes Coklat Sampingan =)

Assalamualaikum dan hai.... =)

Alhamdulillah....dapat gak update blog yang dah berkurun dan bersawang ni..hehe...sempena bulan Ramadhan ni..i ade la buat bisnes kecik2 yg mcm sblm ni gak...amek tempahan chocolate...alhamdulillah...xbanyak, sikit ade la duit raye untuk diri sendiri nanti....hehehe...

antare kaluaran2 coklat i..i amek yg simple2 je...xde la buat yg pening2...sbb buat sndri n atas bantuan encik suami..kalau last year buat usehesame ngan my friend, zura...tp this year die pulak order kat kite.hehehhe...apepun i amek je..rezeki jgn ditolak...mudah2an berkat rezeki bulan baik ni kan....

ni die blog chocolate kite...>>>>>SINI<<<< pun mcm dah bersawang sikit...hehe...


Thursday, June 23, 2011

Garden Time ~ The Curve

 tempat yg cantik...best kalau nak dating ngan hubby nih!nnati nak ajak die la..time ni sbb sub-con belanje sempena project dah handover...

ni je menu yg sempat di'capture'...yg lain xsempat dah kene bedal!

 ni menu syok sendiri namenye.. =)

haaa...semuanye best.haha... =)

Tuesday, June 21, 2011

Rabu Tak Terkate2..

Lunch Hour @ Asam Pedas Mimpi Muor, Mutiara Damansara..Bestt!!



Asam Pedas Ikan Merah

Asam Pedas Ikan Pari

Asam Pedas Kepala Ikan Semilang

Friday, June 17, 2011

Dinner Untuk Suami Terchenta :: Grilled Chicken Wing??ade ke??

Assalamualaikum... dah lame tak update blog kite...hehe..nak update pasal menu dinner untuk en. suami..hmmm..suke3!alkisahnye, semalam memang hari yang sangat bosan ok...since site office ku dah diroboh kab dimusnahkan dek kerana project pun dah handover!**sepatutnye happy la kan,.project dah handover tapi nape ntah.hehehe**mujur petang tu ade la aktiviti di mane director nak jumpe all engineers kat kompeni ni...hehe..xsangke la kami2 ni dah seniorita.lame juge dah keje, tp ade ke kelebihannye??hahahai!

petang, before balik umah tetibe je pikir nak masak dinner utk en. suami..alololoo..terus jalan ke tesco..mujur dekat kan...opis sementare kat basement 2.hari2 duk tayang muke kat mc donalds je.nyampah kot depa kat kite.hahaha...

sementare berjalan pikir3, nak beli ape. then pilih ::
1. marinated chicken wing **sebab drumstick dah habis** 2 ketul,
2. beli fries sikit,
3. beli brocolli sikit,
4. then nampak gravy sauce yg tinggal bancuh je ngan air panas.hahah...senang!

sampai umah, en. suami dah sampai dulu.aiseyyy...konon nak siapkan before die balik **mane tau kan die balik lewat ke** rupe2 nye die menang dulu.heh! sementare en. suami berkemas2 stor kami yg barangnye masyaAllah..masih berpintal2.haha...tolong2 die pasang rak kejap then i terus masak. kejap je...sbb sume bahan dah readymade.hauhauhauuu =)

ini die, grilled  chicken wing untuk santapan makan malam bersame suami terrrrrCHENTA!


yes!even xla sedap mane kan tp habis licin.hehee..lebiuuuuuu =)
(^o^)/

Tuesday, June 7, 2011

berhijrah?

Alhamdulillah..
hati amat senang sekali. almaklumlah..dah pindah ke rumah yg baru **rumah sewa ya..hehe**belum beli rumah lagi.. =) lokasi bg sy startegik utk kami suami isteri pegi bekerja...sebab sy bekerja di mutiara damansara, **akan berpindah ke kota damansara** sedangkan suami tercinta bekerja di putrajaya..>>utara..selatan<

ye. memang rumah yg sebelum ini kami duduki amat la selesa sekali. tak. bukan sekali. tapi berkali-kali.hehe. bertempat di presint 11, putrajaya..sangat tinggi iaitu tingkat 10..tapi ade pengangkutan naik laju = lift!haha..tapi, amatlah tinggi kos perjalanan utk sy pergi bekerja..minyak+tol+yang penting MASA.hmmm...

rumah yg baru kami huni terletak di saujana putra. bukan 2 tingkat atau 3 tingkat. malah ade 4 tingkat..hehe..besar kan? ;p dan sewanya pun amat murah. yg penting, sy keluar rumah terus ke highway, easy acces utk pergi bekerja... =) tol?kurang rm2 dr sebelum ni tau!pegi balik save rm4.hmmm ;p

sebenarnya, sy sangat la xsampai hati nak biarkan en, suami pergi bekerja jauh..memandangkan die menunggang kuda hitamnya yg tidak berbumbung..bimbang akan kesihatan nye nnt bila masa hujan panas.. :( tapi...mcm mana pula kami nak menyimpan utk masa depan anak2, bile rumah yg disewa agak tinggi harganya n kos penangkutan juga tinggi>?hmmm...sy juga xmau membebankan die... :(

sangat beruntung mempunyai seorang suami yg bernama mohd. razib abd samad...terime kasih abg sbb pindah ke rumah yg lebih memudahkan sy sebenarnya...sangat2 terima kasih.xtau nak cakap mcm mane.nak nagess!huhuu :'(

penghijrahan kami xla sejauh mane...lebih kurang 20km dr kedudukan rumah asal.hehe..mudah2an Allah akan memberi kami rezeki yg melimpah ruah selepas ini..amin...ya Rabbal Alamin... =)






Monday, June 6, 2011

Bila Buat Kerje Tapi Tak Serious!

Nak tau ape jadi kalau kite buat keje tapi tak serious?memang bahaye penyakit ni ye incik2 n puan2...haihh...

cerite mcm ni...hari jumaat haritu ptg lepas balik je dr keje terus balik my MIL hometown kat Melaka...best memg best...letih jgn cakap. nak cakap mcm mane lagi...i letih makan!asik2 makan...je. dari melake ke muar ke melake ke melake..dan akhirnye i kekenyangan...same jugak la ngan encik suami i tu...sampaikan die kate hari ni perut die penuh lagi. aik??hehe...bini die jgn cakap la..memg sgt rajin...rajin makan!hehe

ha...berbalik kepade topik asal..bende yg membuatkan i tak boleh fokus kerje hari ni adalah:
1. penat kot..mlm td sampai putrajaya kul 1..dari melake kul 8.30mlm..jem nak gile gaban z belah due!haa...amek ko..kan kene jem nape x bawak t\roti kannn...hehe

2. xde mood. memang manjang xde mood nak keje skrg. sbb?bace entry terdahulu.hahah

3. rindu ngan en. suami.haahha!sah!!memang la ko gedik kan jija..hehe..yela..dapat cuti 2hari ngan die kan..xdapat g honeymoon, dapat balik kg pun jadi la... ;)

ok...ni die keje2 yg xberpaedah yg i buat. tp yg bagusnye, i dah pandai edit gamba sikit2...yahuuuu!!

 haa...ape?ingat i tak boleh ade SETEM KAHWIN i sendri??hehehe
 gedik tak??agak2 en. suami bace ke blog i ni?? =p
everyday i love u... =)

okie dokie..nak balik lah!nak pindah umah baru..**umah sewe okehh** =)
dadaaaa

Tuesday, May 31, 2011

Mode : Cinta Di Mana-mana.. ;p pelisss lah!gedikk

Assalamualaikum...kawan2 semue..**cehhh..budget ramai yg bace belog kau la kannnn** hehehe.. ;)

hari rabu?hmmm...cepat eh mase berlalu..kan...xsaba nak balik kg hubby minggu ni..ehh?? =) nak tau cerite??ade cite sgt best **bagi i la kan..org lain xtau la..hehe

a. semalam en. suami sgt la baik hati **tapi memang sy sgt bertuah ade suami yg sgt baik hati itu...tau! hehe. i balik umah semalam xla lewat sgt...sbb kuar opis kul 5.15..**sorry boss, buat mase skrg memg i selalu balik awal..nak luangkan mase byk utk family.bulehh??sorryy** sampai umah dalam kul 6++..baru sampai gate je dah bau something!eh??en. suami tengah masak ke??huhuu...terharu+happy+sangat2 sayang+tak terkate..bukan je masak, baju pun dah siap bersidai..aduhai..mase ni rase nak nanges!yelaa...isteri die br balik, umah dah setel..kesian pun ade gak, sampai nye hati isteri die biarkan suami die buat sume..ehhh...bukan..bukan i yg sengaje biar die buat..tp i tahu, die sgt ikhlas dgn keje2 tu..jadi i kene ambik ikhtibar, n jangan amek kesempatan ke atas kebaikan suami i..so, paham2 la wahai diri sendiri ehh..**i love u so much abg!! muah1000x!!heheheeee




ok...yg ni tibe2 kuar dari tajuk. sad story :(
b. harini kene ade inspection utk check defects kat site ngan consultant...tp i dengar berite sedih, my architect mc lagi sbb bleeding.yeke?aduhaii...i rase mcm salah pulak sbb die mc just after the day we go through inspection at site..from basement b2 to level 3!fuhhh...adekah aku yg bersalah bwk die jalan site??ya Allah..mintak2 xde ape yg buruk berlaku kat die ya Allah....

ok la..nnt sambung balik. tibe2 out of ideass..
see ya! =)

cube click sini ya~



Monday, May 30, 2011

Cobaan Resepi 1 : Kuih Cara!

Beberape minggu yang lalu, weekend @puncak alam since my PIL ade duk kat umah sista kat sane..then memg everyweek **boleh dikatekan i n my hubby pegi ke sane..ade le sekali due tu cube buat kuih care ni,.1stly tengok kat blog cik nadya sbb die memg sgt berbakat memasak..then i pun cube la,,cari2 resepi dapat n try..boleh la..xla sesedap mane kot i buat..hihi...tp kalau u ol nak try ape salahnye...mudah n senang je!

bahan2
2 cawan tepung gandum
1 cawan santan
2 biji telur
1/2 sudu kecil pewarne hijau & esen pandan **i gune daun pandan**
sedikit garam
air **kalau pekat sgt tambah air**
gula - untuk inti

care2
campur semua bahan kecuali gula. i senang, blend je..hihi..kalau pekat sgt tambah air sikit2..sbb kalau terlalu pekat nanti kuih jadi keras.tp jgn sampai terlalu cair pulak ehh..nnt melekat pulak pada acuan.

panaskan acuan atas dapur je...api kecil..then sapu minyak sikit..lebih sedap gune daun pandan. wangi sikit...

bile acuan dah pasan, tuang perlahan2..then masukkan 1/3 sudu kecil gula ke atasnye..tutup ngan tudung periuk..

ok..dah siap... =)

selamat  mencube!





mould yg i gune kecik sgt...so memg comel2 je...better cr yg besar sikit... =)

Wednesday, May 25, 2011

Mode : Tak Boleh Belahhh :'(

Hari ni hari khamis. ye, hari khamis..so what?haha..pagi2 lagi mood okeh sgt2 la..mcm biase, sy memg sangat bersyukur mempunya seorang suami yg amat menghiburkan hati.pagi2 lagi die dah buat sy tersenyum..malah bukan tersenyum, tergelak boleh, tergolek boleh..mane tidaknye, kaki buli!hhaahah..tapi sy happy..ade je care die nak buat sy ketawe..hehe..

tapi,,lain pulak tibe di ofis..disebalik nye, ade yg tersirat dalam hati. arghhh...hati..jgn la ikutkan sgt..ikutkan hati kelak mati!kenape mesti ade sang hitam jika sang putih amat menyenangkan??ececeeehh..bermadah helah pulak kite...hehe..entahla...maybe sy yg terlalu ikutkan perasaan..atau sy yg terlalu ikutkan gerak syaitan?nauzubillah...ya Allah..kurniakan kepadaku iman yg teguh, sabar yg kuat..moge aku tidak tergolong bersama org2 yg tidak diredhai olehmu ya Allah...

Cube kite renung2kan sebab ape mood kite jadi xelok??
1. maybe sebab kite terlalu letih?yeke...betulke sy letih?kot la...mlm td sy buat kek coklat moist tempahan mama farisya untuk jualan sempena hari sejuta belie..hehe...try market nampak... ;p
2. maybe sebab kite pegi keje, tp xde mood nak keje..ehhh...tak la..xkan la nak berkepit ngan hubby 24jam..die pun rimas nnt..die pun nak keje jugak...hehe
3. maybe nawaitu kite salah. hmmm...cube sy pikr2 balik ape nawaitu mase kuar umah pagi tadi..oopppsss...lupe bc bismillah la tu...manusie2...syaitan jugak yg tepuk tangan...
4. niat tak nak carik rezeki yg halal mase masuk opis td?hmmm...lupe kot...sbb sy memg ade sedikit perasaan tak suke ngan boss sy ituuu...hahahaa...haaa...kan dah jumpe penyebab. so, mulai harini, ikutkan saje ape yg die suruh..tapi..hati berkate " die tu sgt bossy..suruh itu ,,ini,,jap2 tanye..mcm la kite tak tau buat keje,simple2 pun nak suruh kite jugak..byk issue yg penting kite xtau..sume bende die nak buat..kite disuruh buat bende yg remeh..pastu itu pun nak cek jugak..byk buang mase..kan best boss yg dulu..die percaye keje kite...die sgt memahami..hmmm...tu la kamu azizah!memilih kot..boss pun nak pilih..mcm la kamu tu best employee ever!pigi dahhh... ;p

ok. full stop!dah tau nape mood tak baik kan..bukan sehari...hari2 tau!asal masuk opis je terus mcm2 pikir. melalut2 sampai bende lain pun terlibat. itulah..pikir2kan ye..sendri mau ingat ye wahai diri sendri..hihihi...

orait...dah masuk lunch hr. tp xlapar pun...rindu suami. rase mcm nak balik masak lunch untuk die..nak lunch same2..tp apekandaye...sy di mutiara damansara...die di putrajaya..hehe..malam je la..

ehhh...jap2.nak promote sikit kek coklat moist yg mlm td buat..

boleh click SINI
dan boleh click SINI juge
SINI pun boleh click jugak!

hehehe...

till then.,bubbyee =)

MENARIK  HARI INI!!

Friday, May 20, 2011

Ketinggalan... =)

Assalamualaikum... =)

Nak dijadikan cerite, saye ni bukan la blogger tegar yg selalu update blog kannn...sume pun suke suki je buat..asal boleh...haha

tu la...malas n bute IT sikit..hehe..pastu tengok blog org lain mcm best!nak la jugak update iotu ini...try n error sane sini..baru la saye ni tau..hehe...selame ni asik la gune old features utk upload gamba..org kate senang je..saye kate susah la..kene upload satu-satu..aik?mane silap nye kan...rupe2nye ,memg sah la saye ni bute IT..dah terang2 ade new features kann..adoiyaiii...

so hari ni dgn banggenye, i dah berjaye mengupdate diri sndri n blog i...hahaha**gelak sakan!

yess!yess!! leh upload gamba banyak2 dahhh.... hihihihii.... =)



haaaa...kan dah nak top pulak. gamba2 ngan en. suami =)

Monday, May 16, 2011

belum ade cerite..

Tibe2 mood sedih harini..then nak taruk gamba ngan hubby biar hati jadi hepi..moge Allah murahkan rezeki kami..amin....


i love u dear!


Wednesday, April 27, 2011

My Best Friend..ever!

Bed a.k.a. Cik Puan Zubaidah a.k.a. mummy to be hihih...
sayang bed n baby...thanks soooo much..
itu je nak cakap... ;)

Tuesday, April 26, 2011

R.I.N.D.U.

Assalamualaikum...

wahhh...bagus entry ku kali ni kannn...hmm,,,hrni dah genapla kite & en suami berkahwin "sebulan & 2 minggu"..hihihi.gedik tul la kauu.. =P . td bace entry dr SK...bace die punye cerite bilik pengantin n hantaran...cantikkk...suke sgt yg simple mcm tu kan..teringat plak bilik pengantin kite,,hehehe...dah berminggu xsempat balik..rindu bilikku..hhuhu..tp yahuuu...this week akan balik ke kg halaman..ceh!mcm jauh je kan..sbb en. suami dah setuju nak tido umah mak..yeay..yeay... =) suke gilerr derrr!!

dah tau dah balik ni nak buat ape.



ke 1. nak jumpe mak!rinduuuu!!!!!




ke 2. nak kemas bilik. barang2 hadiah yg banayk tu..tengkiuuuu sgt2 utk semua!hehe..oops!xde plak gambo hadiah.hihihi..gamba kepale katil je la eh! ;p




ke 3. nak bace balik buku tetamu kami..besttttt...

ni amek dr FB geena!tq dear! =)




ke 4. nak amek gamba canvas yg hrtu tempah ngan the perfect canvas tu..hihihi...nnt leh gantung kat umah sndri! yeay!

ni dia meja guess book yg sempoi itu!anak2 buah ku paling exited!nnt kite upload gamba guess book. jgn xcaye,,maher zain n sharifah aini pun ade sign! **pssttt actually adik kite menyamar..konon artis dtg..ceh!!

gamba time mude2 dulu..hihihi...




hmmm...xsabar tau!plishhh lah!actually balik nak g umah kenduri kawin...hehehe...umah jiran merangkap nenek sedare yg Comel!n umah kawan kite yg kat jalan kebun tu...tahniah syima..insyaAllah, xde aral melintang kite dtg tauu =)

hmmm...memang xde idea nak tulis...ok..till then!dadaaaaa =))


Wednesday, April 20, 2011

Bile dot..dot..dot..itu, ini, di situ, di sini....

SAYA SAKIT KEPALE!

huhuuu...xtau la kenape..dari hari isnin asik duk sakit kepale je..panadol usah la..xlot!milidon pun x lot jugakkk..ya Allah..andai kesakitan yg Kau berikan ni dapat mengurangkan dosa2 kecilku...aku syukur ya Allah...

upload gambo sikit la..hehe..gambo2 time bertandang, rindu pulak nak tengok2 gamba..hehehee..






haa..kan....di atas tajuk lain...di isi dgn lain..memg bengong kan..hahahha...okla..okla...ape2 je..malas nak layan..dadaaaaa =))

Friday, April 8, 2011

Raw Pictures from adik's camera

gambar2 sekitar majlis perkahwinan ... ;p





12&13 Mac 2011 ~ Majlis Perkahwinan Azizah & Razib @ Kg. Sijangkang =)

Assalamualaikum!teheheeee....ni nak update kgamba2 sekitar majlis pernikahan & persandingan pada 12 March & 13 March 2011..kat rumah perempuan...gamba2 ni pun amek dr fb photographer je...hehee...nnt2 update camera sndri punye lak.. =))


Lihatlah kakak+kakak ipar+adik2+anak2 buahku yg gedik santai... ;p


Mak...i love u... =)


Gembire...lepas akad nikah..abang alang yg suke amek gamba sndri..hehe


Outdoor session after akad =) Love u sayang!


Our Love =)


Bersanding with pengapit setia kami = Cik Puan Bed & En. Boy


Till then..babai! ;p
nnt update gamba bertandang pulak okehh