Nuffnang Ads

Mohd. Razib & Azizah

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 28, 2010

TQ tag

:: TQ tag::

dah siap pun....mudah je, carik mane2 design yg menarik kat google, then letak name n date.hahahhaha....see...

Bantal untuk mini pelamin nikah - diy

-->>untuk pelamin nikah...

kan haritu i dah bgtau kan...disebabkan pelamin i nnt kat khemah je, so kene la buat mini pelamin untuk majlis nikah hari sebelumnye....sume barang2 dah beli, tinggal nak carik bunge2 je...***mane nak carik bunge yg banyak, cantik n murah eh??***


hmmm...last day mase pegi beli set untuk bilik tidur, nampak la satu tilam ni...(utk baby)..murah je sbb tilam kekabu n agak besar...**kalau ade baby leh pakai sampai umur 5,6 tahun agaknye..hehehe**..harge die after memakse tuan kedai bg diskaun jadi rm20 je.haha...pastu org kedai tu ckp la.."aik, baru mau kawin sudah siap2 beli tilam baby ka.."hahaa...suke i la..;p


malam tadi, balik keje dah dekat kul 8 baru sampai umah.hmm...mcm biasela..mesti lambat kan..tu la nasib si "pekerja tapak binaan"..hehe..dan2 mlm td nak jugak buat hiasan sarung tilam tu...nak dijadikan cerite, mesin jahit mak dah rosak..so kene la jahit tangan. gigih x....hahhaha...sampai pukul 1++pg baru i stop. belum siap lagi tapi memikirkan hari esok untuk bekerje... ;p



haaa...ni die tilam baby tu...n bahan2 untuk digunakan.. ;p



hmm!dah siap pun jahit sampai tercucuk2 jarum tangan i tau..haha

baru pasang 2 butang...i dah mengantuk gile..sambung next time!heheee

tapi...tadi mak call :-
1. kak...bile mak pakai cermin mate baru nampak jahitan tu teruk betul..kihkih ;p
2. kenape butang tu rapat sgt...jarakkan lagi 3inch la baru cantik..

malam tadi jima komen:-
1. render tu xsesuai la jija...beli la kaler silver ke...xmenyerlah langsung...

hahaha...actually, mase beli render tu i ingatkan kain tu kaler silver...lupe plak yg beli kain kaler light purple..xpela kan...kalau agak2 xcantik bukak je la nnt...n i xkisah pun mak n jima komen..kan membine tu...mak kate xpela..janji ko suke..kalau mak, malas la nak jahit dah la gune tangan...hehee... ;p

Monday, December 27, 2010

saman!!


hmm...nak cerite pasal saman speed trap yg i kene dulu...hehehee...that time i, bed n dewi pegi wedding azian kat temerloh..then after that terus pegi cherating...huhu...kire dah bertahun jegak le...sbb lagi bape hari nak tahun 2011...that time around may 2009..hehe...

tula...nak di jadikan cerite,bile dpt tau ade saman, kite tangguh2 nak bayar...last year nak renew road tax xde plak problem...tup2 last week nak renew road tax lagi...sangkut...leh renew 1/2 year je sbb saman xbayar lagi...hahhahaha...padan muke i kannn

so, sempene kerajaan bagi diskaun 50% tu..semalam i cepat2 berbaris kat kaunter traffic bawah ikano tu...sbb dekat kan ngan site i..huhu...so lege dah bayar tpi..........duit dah habiss...cepatla gaji.....huhuhuhu

maka melayang lah rm150 after 50% diskaun...huuhu

moral of the story: len kali bawak kete biar meter pusing 2,3x pun xpe....;p

Sunday, December 26, 2010

Kad kahwin ku.. ;p


Bercerite pasal kad kawin, hehe..org lain kan senang kan kalau kad tu kite order je,,xla susah2kan diri...tp i lain plak. memg bab2 susah2kan diri tu memg suke sgt la...kdg2 bende yg senang, akan ku rumit2kan...hehehe...mr fiance n kawan2 sume pun dH sedie maklum ngan i...huhuhuhu...tapi, kan bend e tu kalau kite buat sndri kan sgt la puas hati kan even xla secantik or segah mane...heheh..kan..kan..kan...

okok...ni die kad kahwin diy i tu...
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

hehehee... yg ni br testing gune kertas biase...**buat diam2 dalam opis time krismas haritu...hehehe...keje2 curik nih!**.... pasni xsaba nak buat n pasang ribbon plak kat kad kawin ni...i mintak tolong abg alang i printkan...hehe...nak jimat saje kan.... ;p
~jija~

envelope owh envelopes!

misi pencarian envelope yg berkaler sudah pun lame bermule...tp nasib belum menyebelahi lagi...huhuhu....
Mode:diy!

adekah yg begini??


sumber: http://theknittedblog.blogspot.com/2007/07/make-your-own-envelopes.html

ataupun begini???


sumber : http://www.cutoutandkeep.net/projects/diy_envelopes

atau...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


sumber : google
hehehe....

ape2pun...warne, bentuk mestilah menepati syarat utk tujuan pos kann...??kalau bg by hang hand, ape jenis pun boleh jee... ;p

huhu!selamat la mencube kalau mau ;p

Preview ~ simple preparation

bace2 blog org, tibe2 mcm nak share jugak la kite punye simple preparation...tp byk org tolong buatkan la...i byk mase keje je..hahahaa..mane tak nye, keje hr2 balik dah malam..sabtu ahad sure keje..2mgu sekali je ahad leh cuti,..huhu
okok..ni die...hehe..mcm x surprise pla..tp mcm nak share pulak!haiihhhh... ;p



yg ni belum siap la tapi...hasil bantuan kak lin, kak ngah, kak ujie, jim, anak2 buahku..mak..dll lah!hehe...aku buat sikit je...dieorg yg byk buat..nnt dah dekat2 aku upload gamba yg full okehhh....skrg hint2 je..hehe..yg ni gift utk vip..buat dlm 300 je la..xlarat nak buat nnt.... ;) small jar tu i beli kat ikea..huh!mentang2 project sblh ike je, kalau boleh hr2 nak melawat ikea tu...sampai nak muntah.hehe..then nak buat kelainan katenye,,nnt tengoklah dalamnye...diisi ngan ape ye...???? ;p

jap3...nnt sambung balik la okehhhh

Sunday, December 12, 2010

itulahhh...

As salam...huhu...itulahhh...entry i memg slalu xbest kan..hehe. mcm best gile sbnrnye sbb dapat cuti 2 hari..yeaayyyyy..hmmm tu la nasib org yg bekerje mcm i kann...susah plak dapat cuti..dpt cuti 2 hr mcm heaven gile..~Sabtu - cuti Birthday Sultan Selangor. Ahah - sbb last sunday dah keje, so this week my turn to cuti!

tapi itulahhhh...hehe..disebabkan cuti yg agak panjang ni *bagi i je la...utk org2 yg dah biase cuti setakatsabtu ahad tu xde makne kannn...;p** my sister2 yg dah exited gile bile i nak kawin ittew dah siap2 buat schedule..so memg la cuti i ni penuh dengan aktiviti tanpa sikit pun dibazirkan oleh mereka!huhu...**baru ingat nak p dating ngan mr. fiance ;p**

sabtu - dari pagi lagi dah kuar ~kak lin, kak ngah & kak ujie~..puas betul jalan n puas betul kuarkan wang2 yg ade..huhu...dari cari bunge telur + goody bag + baju tema family + room decor + mini pelamin utk nikah punye deco + etc..from the small2 things to the big2 one!petang balik, leh sambung lagi pg then sampai umah dah kul 9mlm...fuhhh!letih gilos..bley x mlm tu i pengsan xsedarkan diri sampai pagi.huhu...gare2 berjalan, panas, ramai org = migrain pun tibe..

sunday - biase la kan this week memg busy ngan pengantin di sane sini kan,,,so pg td *consider dah tengahr* pegi wedding my fren, then wedding 2 pupu plak..*rosak program diet ku kannnn*hehehehe...balik dr wedding, ingat nak curi2 kuaR G jalan, tp sambung buat door gift..then tinggal 10% je lagi yg belom settle...hehe

sbnrnye tibe2 rase mcm gerun gile bile tgk brg2 tu mcm ade je yg xcukup lagi...another 90 DAYS to go je tau!..ape lagi ehhh....hmmm...ok la..insyaAllah..moge semua berjalan dgn lancar hendaknye..amin...nak tido, esok kene keje tau!harap2 dapat mimpi mcm mane nak tambah pendapatan..hikhikhikk...

dadaaaaaa ;p


Saturday, December 4, 2010

ye. saye memang seorang yang pening!

huhu...entah ler...mcm2 nak pikir.kejap tu dah confirm. then suddnetly nak tukar...boleh tak...??haihhh...tu le problem seorng yg bername azizah ni tau!dah xtau nak komen ape lagi dah. sume org sekeliling die mesti pening dgn die ni kannnn....bile bukak blog2 mereke2 yg sdg gigih buat preparation, mule lah i rase gelabah tahi ayam..haha...eh, betul ke haku ni...betul ke dah ready? betul ke sume dah siap?betulke pilih tu..pilih ni...beli tu..beli ni...sume dah terumbang-ambing..lorrrr,,,pening2...

smlm dah pakse teman baikku temankan i pg ke jalan tar..dah tibe sane, lai yg nak dicari...lain yg dibeli...x ke bengong tu...hehehe...haihhh...i memg slalu buat org lain tension kannn...so sorry my dear best frenn ;p..promise!next time i xbuat lagi ehhhh...

ok.then pikir balik ape yg patut kene settlekan secepa mungkin!photographer!nak confirm nihhhhh
:P

Wednesday, December 1, 2010

kerja owh kerja...

hurrmmmm...skrg ni byk sgt nak pikir..aduhai...dlm mase yg same byk jugak dugaan kannn..apetah lagi tang kerje ni.memg betul2 mencabar keimanan tau!ade le sorang ni...ye, memg i org bwah je ok..tp xyah la nak arah i mcm la i ni 'budu' sgt kan...dlm mase 1/2 jam nak cakap ulang bende yg same 2,3, kali...ape kess..???mcm i ni xtau nak buat keje..i hilang jap g site pun die igt i balik..haihhh...susah la keje ngan org yg xpercaye ngan kite ni...nasib baik la iman kuat lagi...kalau x dah lame i sembur die dgn kate2 yg dah lame i pendam ni..sabar la cik sabariahhh...@#$$^&**&(&*(%...iskhh3...berdose tau.xbaik mcm tu okehhh...

oklah...oklah...what goes around comes around..aik?ade kene mengene ke??ape2 je la....

Friday, November 26, 2010

Another 3 months..

don't know how to describe my feeling rite now..it's just another 3 months... then don't count the month, but the day..just about 90 days to go... so many things to do..here n there..this n that..

Thursday, November 25, 2010

Preparation Checklist utk teeettttt

Nope!hahaha...
blurrr....i xde list!ni br nak buat la ni..hehehe
teruk kannn.....tolonggggg

A. B4
  • Kursus Kahwin - ok!
  • HIV Test - ok!
  • Surat Akuan Bujang
  • Borang Kahwin
  • Imam Nikah
  • Kad - 20%.haha
  • Guestlists - hurmmm.belom!
B. NIKAH
  • Date & Time - ok!
  • Venue - ok!
  • Baju - May May TPG - to collect Feb!
  • Makeup & Accessories - Kutik Andaman. booked.ok!
  • Veil - lina!huhu
  • Pelamin - kene arrange ni...sbb pelamin bersanding kat khemah..so nak nikah kene ade lain yg simple kat atas lorrr - 60%
  • Alas Nikah - 80%
  • Photographer - booked! Mack EF Studio http://www.facebook.com/pages/Mack-Ef-Photography/116561198367277
  • Jamuan makan mase nikah
  • Lepas nikah Outdoor -baju/venue???
C. BERSANDING
  • Date & Time - ok!
  • Venue - ok!
  • Baju BErsanding - Kutik Andaman. booked.ok!
  • Accessories - Kutik Andaman. booked.ok!
  • Pelamin - Kutik Andaman.booked.ok!
  • Photographer - booked!Mack EF Studio
  • Gift for VIP - 80%
  • Gift utk anak2 comel? - YTD
  • TQ tag - done!
  • Baju family - 70%
  • Decor utk bilik - 50%
  • bunga pahar -
  • bunga manggar - 80%
  • Kompang - booked!tq mr. fiance ;p
D. BERTANDANG
  • Date & Time - ok
  • Tempat penginapan
  • Baju utk bertandang - TBA.
  • Kasut - ok!
  • Accessories -

owwwhhhhhh....apekah lagi????plssssssss

Monday, November 22, 2010

Buku Gambar ku... ;p

Hahahaa...dah berzaman kannn??teringin nak buat photo book tp memg lah sgt mahal kan..nak hire photographer + photo book sure paling2 rm600 kan...hehe..so sempene majlis pertunangan zaman lampau ku itu pade 08.08.2010,,telah ade beberape photographer terlatih & separe terlatih dan juge langsung xterlatih (ceh!nak kutuk plak kan...hehedah le gambo free) telah aku dapatkan softcopy gambarnye...nak buat dr hrtu lagi..dah masuk bulan ke 4 baru terlaksane cite2 yg xberape tinggi aku itu...buat kat Tesco Mutiara Damansara je..dgn harge yg murah je..kat HP Photo Centre tu..hehehe..maka terhasillah... (tp pastinye kalau yg mahal2 tu mesti lagi canggih la kan.. ) ;p

okehhhh..... :))))







Thursday, October 7, 2010

speechless.. :'(

don't know why..lately asik sedey..moody..asik nak marah je.sumenye salah..sumenye xbetul..sumenye xkene..ape yg xkene ngan aku pun xtau la..for sure, memg ade yg xkene ngan aku kowt..???huhu..cume harap ade yg memahami..tp xde pun yg nak faham.tu je..

ok lah.stop.

Monday, August 9, 2010

Salam Ramadhan...

Ramadhan tahun ni...
~sayu n sedih sbb thun ni puase tanpa abah..rindu abah sgt2... :'(
semoga arwah abah ditempat dikalangan org2 yang dikasihiNya.. dan dicucuri Rahmat olehNya,...amin...

Monday, August 2, 2010