Nuffnang Ads

Mohd. Razib & Azizah

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 24, 2009

Cuti2 Sarawak ~ 16-18 October 2009 ~

Last month pegi bercuti ke Sarawak..tajaan oleh diri sendiri bersama2 abg ude sefamili, bed & zura..sangat enjoy n sedikit pun tak membazirkan mase yang ade..stp mase dipenuhi dengan aktiviti berjalan sane sini kecuali waktu tido je (tu pun mimpi berjalan tuh) hehe..ni la gambar2 kenangan kat sane..sekitar kuching jew..ntah bile dpt pg lagi ntah..huhu ;))
b4 berlepas..
kat Fairy Cave, Daerah Bau
Little India
@Perkampungan Budaya
karok time..huhu

eh..eh...to be continue! ;))

Tuesday, May 26, 2009

2 Days 1 Night :: Zoom Pahang

Salam... **wink**


Last 2 week pg wedding Azian@yan kat Temerloh..(**pg wedding lagi kew??..heheh)..sebenarnye perjalanan yang tak terlalu dirancang. actually memg niat just nak pg wedding je. tu pun mule2 just me n bed. zura xmo ikut..segan katenye sbb not really close n know azian. pujuk punye pujuk, akhirnye kaki pujuk si jija ni (aku le tu) berjaye menggunakan taktiknye memujuk zura untuk follow us..haha..(ketawe syaitan..hehe). wedding azian hari sabtu, 16 May 2009. siang2 lagi dah jumpe bos cakap nak 1/2 day untuk sabtu tu..so dapat la 'mengulo' separuh hari. siap2 kat opis je tu..hahaha..

Sampai Temerloh, majlis hampir selesai. terserempak ngan ISSB gang from TA project yg attend wedding Azian. jap je kat sane..makan n bergamba sebarang sekeping due je. pastu perjalanan kami pun diteruskan... mula2 tak tau nak pergi ke mane. tp kerete aku yang dipandu oleh bed tu pun bergerak menuju ke Kuantan..Bed ni pun bijak gak kalau bab2 berjalan ni.siap2 die bekalkan baju untuk aku. zura pun dah dipesan awal2 untuk bawak baju..

..Depan Masjid kat Kuantan.. ..Bed & Zura..Pantai teluk Chempedak!

Mula2 sampai kat teluk Chempedak..Jangan tak tau kitaorang siap tengok map u...hahaha..bak kate pepatah 'Teluk Chempedak pantainye bersih...' eh tu lagu ke ape? ape2 je la...ramai giler orang kat ctu..survey2 tempat berteduh di malam hari mcm tak jumpe je.. so dengan berkias2 bahase jija pun cakap le 'ape kate kite dah alang2 sampai sini kite pegi je la ke Cherating..'hehe..walaupun pd mulenye zura dah sound dah 'cherating tak best sangat la..' tapi disebabkan oleh ketaksuban jija yang jakun belum pernah sampai tu..akhirnye kami bertige sampai ke destinasi yang di idam2 kan oleh si jija..hahah..

..Teluk chempedak ~ nice view ..x mcm kat s'ngor.hahaha

Kami bermalam di Residence Inn..tapi bukan di tepi pantai la..hehe..its ok and memang sangat la selese dan bergembire kami di sane. satu malam tu memg tak cukup..mujurlah kewarasan masih ade sbb dalam kepale ni ingat "esok ade timbalan menteri nak dtg site..kene keje gak ni"..kalau tak pasti dah cuti..huahahah...rase2 mcm nak dtg sane lagi tp nak duk hotel ctu la..best..sgt2..dapat merehat2kan badan..release tension..lupe jap yang keje dalam office tu melambak!hahaha..



Ermmm..nampaknye tu je la yang dapat aku kongsikan kat cni..haha..enjoy these pictures!!

(^o^)/ yippiee!!!

~jija~

Wednesday, May 20, 2009

Destinasi Bajet..

Teluk Batik
Date : 10-12 April 09

Salam..hoho..(^o^)/

Lame dah nak upload gamba2 mase bercuti ke Teluk Batik 2 bulan yang lepas ni. tapi mase asik cemburu ngan aku jew..ceh ayat tak hengat..hahah..so entry kali ni nak share sikit2 je photo2 mase kat sane tuh..actually, perancangan awal patut nak ke Sungkai Hot Spring jew..alih2 last minute yang tak berape last tu destinasi bertukar di atas sebab2 tertentu..cuti2 ini di taja oleh diri kami sendiri bersame2 abg ude, kak ujie n anak2..hoyeay!!!cuti2 malaysia...(*dalam nada lagu cuti2 malaysia)lalala..huhu~


(^o^)/ hoyeay!!! ~jija~

Wedding Situ Sana Sini

i've got new interest now!!!hohoho...attend to friends wedding..so happy ha,..
here is the wedding pictures that i've attend for May 2009..enjoy~~

Latifah & Awe's Wedding @ Kluang, Johore
Date : 2nd May 2009














Ijat & Aida's Wedding @ Sg. Besar, Selangor
Date : 9th May 2009


..to be continued...

Wednesday, May 13, 2009

95HAT Project

Salam..

Entry kali ni nak share ngan sume memori2 yang masih lagi berjalan sepanjang aku join this project..construction of Hospital angkatan Tentera Kuala Lumpur, located at section 2 Wangsa Maju..dengan keluasan berape hectar ntah lupe plak..hehe..dengan mempunyai sebuah bangunan hospital, sebuah klinik kesihatan, dan lain2 bangunan untuk nurse, bachelor barrack, medical depot, dll (total 18 building). Aku start with this project on January 2008. skg dah kire2 1 1/2 yrs la..boleh tahan gak lame ni. tapi i join dah final2 la..construction pun dah tinggal sket2 je..skrg ni defect work la sbb still belom hand over..hermm...bile la nak hand over ni..byk sgt inspection..utk cpc la..ngan jp&p la..tp banayk gak bende yag aku dapat belajar kat sini. alhamdulillah..herm..nak share kat cni gamba2 kenangan kat 95 Hospital Angkatan tentera..weehuuuu ;p



gambar2 ni during hari raya celbration kat site office..time ni ramai lagi kat cni..skrg tggl beberape org je..hhuhuu..sedeyyy :(



~jija~

Tuesday, March 24, 2009

Efa+Johan's Wedding

Hilang lagi salah seorang housemate ku..
Congratulation utk efa & jo. semoge bahagie slalu..
Happy for both of u! ;p
















Semoga ikatan perkahwinan yang dibina kekal abadi sepanjang hayat..amin..

~jija~

Friday, February 27, 2009

Kak E's wedding : 1st February 2009

Salam...
Lame gak x update blog..
so here i just want to share my pictures during kak e's wedding
at Kampung Londang, Masjid Tanah, Melaka...
so happy dpt jumpe kwn2 kat sane
(even kwn2 serumah..hikhik..)

Tahniah utk kak e n husband..semoge mahligai yang di bina
bahagia,harmoni, berkekalan hingga ke akhir hayat..dunia, akhirat..
..amin..